Nieuws

Deze checklist helpt je bedrijf bij het plannen van jouw Nieuwjaarsevent

Het einde van het jaar nadert, je collega’s en baas zijn volop in de Kerstsfeer. Een Kerst- of Nieuwjaarsevent is de ideale manier om je collega’s, baas, bedrijf of klanten in de watten te leggen. Of het nu voor de gezelligheid is of om behaalde resultaten te vieren, een bedrijfsevent is een schot in de roos mits de organisatie van het event goed zit! Wij helpen je alvast met een kleine checklist om de organisatie van je bedrijfsevent vlotter te laten verlopen.

“The best preparation for tomorrow is doing your best today.”

 1. Kies een datum. Plan goed genoeg op voorhand, Kerst en Nieuwjaar is immers een drukke periode voor iedereen!
   
 2. Stel een lijst samen van mensen die je wilt uitnodigen. Afhankelijk van de stemming, wil je misschien collega’s (met of zonder partner), personeel en goede klanten uitnodigen.
   
 3. Stel een budget samen voor je event. Hou daarbij rekening dat catering 1 van de grootste uitgaven is voor je event: reken 40 à 50% van je totale eventbudget in.
   
 4. Wil je een receptie met hapjes en drankjes? Of wil je eerder een walking dinner of zittend diner? Denk goed na over wat je wil en wat voor een event je wenst te organiseren. Heb je een beperkt budget? Koude gerechten/hapjes vergen geen oven of Chef ter plaatse.
   
 5. Vind een locatie. Zorg ervoor dat de gekozen locatie het aantal mensen aankan dat je besluit uit te nodigen. Reserveer voldoende op voorhand en informeer je of de locatie werkt met vaste catering. Indien niet, kan je offertes beginnen opvragen bij cateraars. Heeft de zaal een ingerichte keuken? Indien niet zal je rekening moeten houden met een bijkomende kost voor keukenapparatuur zoals ovens, koeling,…
   
 6. Stuur je uitnodigingen. Hoe vroeger je je uitnodigingen verzendt, hoe beter. Je kan deze versturen per mail, maar vergeet deze zeker niet te communiceren via een interne mailing, op te hangen in de eetruimte en mondeling te verkondigen afhankelijk van hoe groot het bedrijf is. Communication is key!
   
 7. Decoraties: traditionele kerstdecoraties omvatten een kerstboom, kaarsjes, gezellige kerstlichtjes en andere kerstdecoraties. Maak het feestelijk door decor op te hangen. Stel de tafel in met traditionele kleuren zoals rood en groen. Indien je met een catering  partner werkt, doen zij dat uiteraard voor jou.
   
 8. Entertainment - maak het feest levendig door entertainment te voorzien. Dit hangt natuurlijk ook af van de doelstelling van je event, maar indien het vrij informeel is kan je in dit deel zeer creatief te werk gaan. Vraag je gasten om zich te kleden volgens een thema zoals een Ugly Sweater thema of om iedereen te vragen zich in het rood of groen te kleden. Toffe foto’s verzekerd! Social media-proof!